Recepty

Ingrediencie:

rozpis na veľkosť plechu 33 x 23cm

600 g maslových sušienok (nie okrúhle)
500 g mascarpone
400 ml šľahačkovej smotany
3 PL kapučína vašej obľúbenej príchute
2-3 PL práškového cukru

Kávová poleva:

200 ml kvalitnej instantnej kávy
50 ml Amaretta (môžete aj viac, podľa chuti)
okrem toho: kakao na posýpanie jednotlivých vrstiev

Postup:

Instantnú kávu zalejeme prevarenou vodou a necháme vychladiť. Potom podľa vlastnej chuti pridáme Amaretto.

Pripravíme si krém. Mascarpone a šľahačkovú smotanu vyšľaháme spolu. Pridáme práškový cukor, kapučíno a prešľaháme. Dochutíme práškovým cukrom a kapučínom podľa vlastnej chuti.

Na dno formy (plechu) rozložíme jednu vrstvu sušienok. Lyžicou dobre sušienky popolievame. Robíme to pomaly, aby sa kávová poleva dostala na všetky sušienky a dobre do nich vsiakla. Poprášime kakaom a nanesieme vrstvu krému (cca 1/4 z celkového množstva). Opäť poprášime kakaom.

Uložíme ďalšiu vrstvu sušienok. Polejeme kávovou polevou. Poprášime kakaom. Natrieme krémom. Poprášime kakaom.

Opäť sušienky. Polejeme polevou. Zvyšný krém preložíme do cukrárenského vrecka a dozdobíme vrch. Nakoniec poprášime kakaom.

Dáme zachladiť do chladničky.